X

Sfaturi pentru obținerea unui tiramisu delicios și cremos

Textura cremoasă și pufoasă reprezintă elementul specific ce face din tiramisu un desert căruia nu îi poți rezista.

Rețeta de tiramisu este foarte simplă, putând fi preparată chiar și de către un începător, deci nu ai niciun motiv să nu îl prepari pentru tine și cei dragi, mai ales acum, în preajma sărbătorilor.

CITEȘTE ȘI: Ruladă cu zmeură și mascarpone- un amestec de gusturi și texturi – Exquis

Sfaturi pentru obținerea unui tiramisu delicios și cremos

Ingrediente:

Sfaturi pentru obținerea unui tiramisu delicios și cremos

Mod de preparare:

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, bate zahărul pudră cu gălbenușurile, până ce amestecul se albește.

După omogenizare, adaugă mascarpone și amaretto (rom) și amestecă până ce crema devine netedă.

Bate apoi albușurile spumă tare și încorporează-le treptat în cremă, amestecând cu o spatulă, de jos în sus.

Dă crema la frigider pentru 30 de minute.

Înmoaie pișcoturile rapid în cafea și pune-le într-o tavă cu pereți înalți, formând primul strat al prăjiturii.

Acoperă cu jumătate din crema de mascarpone.

Pune un al doilea strat de pișcoturi, peste care vei pune restul de cremă de mascarpone.

Pune vasul la frigider, minimum 4 ore. Înainte de servire, presară peste tiramisu cacao amară.

CITEȘTE ȘI: Nuci umplute cu cremă de ciocolată- desertul prin care îți retrăiești copilăria – Exquis

Sfaturi:

Folosește mascarpone la temperatura camerei! E important să scoți brânza din frigider cu o jumătate de oră înainte de prepararea desertului.

Nu bate brânza prea mult, pentru ca textura cremei să fie fermă!

Gălbenușurile se bat bine cu zahărul, până capătă o culoare albă și devin spumoase. Astfel, crema va fi fermă, dar aerată.

Pentru prepararea unui tiramisu pentru copii, înlocuiește cacaoa amară cu pudra Nesquik. Cei mici vor adora gustul!

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro